Artikelen

Kom op 25 september naar het Social Enterprise Café Rotterdam!

Special Edition – i.s.m. Join Our Core Kom op 25 september a.s. naar het Social Enterprise Café in Rotterdam! Deze meet-up, georganiseerd door Social Enterprise NL, gaat over de kracht van sociaal ondernemerschap en de ontwikkelingen in dit vel.

Gepubliceerd op 23 september 2014

Special Edition – i.s.m. Join Our Core


Kom op 25 september a.s. naar het Social Enterprise Café in Rotterdam! Deze meet-up, georganiseerd door Social Enterprise NL, gaat over de kracht van sociaal ondernemerschap en de ontwikkelingen in dit veld. Tijdens het Social Enterprise Café wordt je meegenomen in de wereld van sociaal ondernemerschap: wat is het? Hoe werkt het? En welke voorbeelden kennen we? Aan het woord o.a. Mark Hillen (mede-oprichter Social Enterprise NL), Niek van Hengel (mede-oprichter Granny’s Finest) en diverse sociaal ondernemers gaan in verschillende discussiegroepen met het publiek in gesprek.


Join-our-Core-flyer-LRSpecial edition: Join Our Core
Het Social Enterprise Café staat daarnaast in het teken van de Join our Core Competition van Ben & Jerry’s. Ben & Jerry’s is samen met Ashoka in negen landen op zoek naar 11 jonge duurzame en sociale ondernemers, die een onderneming willen oprichten om een verschil te maken in de samenleving. Per land wint er één ondernemer een bedrag van €10.000 en een half jaar professionele begeleiding door Ashoka, een reis naar het hoofdkantoor van Ben & Jerry’s in Vermont (USA). Granny’s Finest was vorig jaar één van de genomineerden. De Join our Core competitie wordt behalve door Ben & Jerry’s en Ashoka mede mogelijk gemaakt door: Social Enterprise NLOndernemen Zonder GrenzenBid NetworkEnactusEnviu Impact Hub AmsterdamUitjeeigenstad_squareRotterdamse social enterprises
Gastspreker tijdens het Social Enterprise Café is Granny’s Finest. Granny’s Finest verbindt jonge mode-ontwerpers aan ouderen die van handwerken en houden en verkoopt de handgemaakte producten die hieruit voortkomen. Hiermee dragen zij bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en helpen zij jonge ontwerpers meer naamsbekendheid te genereren. Niek van Hengel zal het verhaal van Granny’s Finest vertellen: waarom zijn zij begonnen met sociaal ondernemen? Welke impact genereert de onderneming? En, waar lopen zij in de praktijk tegenaan? Granny’s Finest was ook een van de finalisten van Join Our Core 2013.


Ook zitten we op een bijzondere locatie: Uit je Eigen Stad, het grootste stadslandbouwbedrijf van Europa. Een braakliggend terrein omgetoverd tot een plek waar eten groeit, waar je eten kunt kopen en waar je heerlijk kunt genieten van dat eten.


Wat? Social Enterprise Café Rotterdam, special edition ism Join Our Core
Voor wie? (Sociaal) ondernemers, geïnteresseerden in sociaal ondernemerschap
Waar? Uit je Eigen Stad, Marconistraat 39, Rotterdam
Wanneer? Donderdag 25 september van 19:30u tot 21:30u (Inloop vanaf 19:15u)


Kom ook!
Schrijf je in door een mail te sturen naar events@social-enterprise.nl o.v.v. Social Enterprise Cafe Rotterdam. Vermeld ook graag bij welke onderneming/organisatie/bedrijf je werkzaam bent (indien van toepassing).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •