Artikelen

Klaar voor de start – Leertraject Den Haag

Vanaf 6 november gaat het leertraject Code Sociale Ondernemingen in Den Haag van start. In vijf bijeenkomsten gaat een groep ondernemers uit de Regio Den Haag aan de slag met de Code.

Gepubliceerd op 25 oktober 2018

Vanaf 6 november gaat het leertraject Code Sociale Ondernemingen in Den Haag van start. In vijf bijeenkomsten gaat een groep ondernemers uit de regio Den Haag aan de slag om zich onder leiding van de Code Sociale Ondernemingen voor te bereiden op het deelnemen aan de Code. Het initiatief voor het leertraject is genomen door Social Club Den Haag en partners zijn de Gemeente Den Haag en MAEX. 

De Code Sociale Ondernemingen is geïntroduceerd om (h)erkenning te bieden aan het veld van sociaal ondernemers in Nederland. Het doel van de bijeenkomsten is het leren van en over de Code Sociale Ondernemingen en de vijf principes waar deze op gebaseerd is. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  1. Wat is de Code Sociale Ondernemingen? Hoe verhoud ik me tot de principes?
  2. Borgen van de sociale missie – governance structuur
  3. Betrekken van stakeholders
  4. Borgen van de sociale missie – financiële borging
  5. Transparantie

 

De Code wordt hierbij gezien als een instrument om de ondernemingen verder mee te ontwikkelen. Tijdens het traject wordt ook onderzocht op welke manier de Code een rol kan spelen tussen Gemeente Den Haag en sociale ondernemingen in Den Haag.

Deelnemers aan het traject zijn bekende sociaal ondernemingen in het stadsgezicht van Den Haag: Happy Tosti, The Upside Café, De Prael, Studeren en werken op maat, I-did en HAAGSEZWAM. Ieder op hun eigen manier hebben deze ondernemingen een sociale impact op de stad en de mensen die er wonen. Aan het einde van het traject is er voor alle deelnemende ondernemingen de mogelijkheid om zich te op te geven voor deelname aan het Register Code Sociale Ondernemingen.

Via deze blogs houden we je op de hoogte van het leertraject en de ervaringen van de deelnemers. Deze zullen we delen via onze media kanalen, volg ons op LinkedIn en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •