Artikelen

Kerstpakketten met impact

Alhoewel Kerst nog ver weg is, zijn de aanbieders van kerstpakketten al druk in voorbereiding. Buy Social zet de kerstpakketten op een rij die de wereld beter maken. Daarnaast kun je ook zelf je pakket samenstellen! .

Gepubliceerd op 19 juli 2018

Alhoewel Kerst nog ver weg is, zijn de aanbieders van kerstpakketten al druk in voorbereiding. Buy Social zet de kerstpakketten op een rij die de wereld beter maken. Daarnaast kun je ook zelf je pakket samenstellen uit een gevarieerd aanbod van ingrediënten. Geïnteresseerd? Neem direct contact op met de sociaal ondernemers, je vindt hun gegevens via de link. Zij gaan graag in gesprek over jouw wensen!

 

Kant en klare pakketten:
 

1. Fair Fabrics

De collectie van Fair Fabrics komt voort uit de combinatie van traditionele technieken, lokaal vakmanschap met een hedendaags ontwerp. Alle producten zijn handgemaakt en fairtrade geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan olijfhouten snijplanken, sierkussens, sjaals, sport- of keukenhanddoeken. Je vindt de producten van Fair Fabrics hier

 

2. GreenGiftBox en Eco Giving

Met veel aandacht en zorg zoeken wij naar de mooiste eco geschenkpakketten. Want een geschenkpakket met een verantwoord duurzaam verhaal, dat geeft toch nog net wat fijner. De geschenkpakketten worden samengesteld uit producten van verschillende sociale ondernemers die met passie iets moois maken, grotendeels van gerecyclede materialen. Vervolgens worden de pakketten ingepakt en in elkaar gezet in sociale werkplaatsen. Op die manier is het een goed geschenk voor gever, ontvanger én maker. Je vindt de producten van GreenGiftBox en Eco Giving hier.

 

3. Reinaerde

Reinaerde wil bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. In de ateliers en werkplaatsen maken cliënten naar ieders wens en voor elk budget een persoonlijk (kerst)cadeau. De (kerst)geschenken die binnen Reinaerde gemaakt worden, zijn op maat gemaakte geschenken. Dit kan variëren van een kaars tot een mooi kerstgeschenk. De producten worden binnen onze ateliers/werkplaatsen ontworpen, gemaakt en geassembleerd tot een mooi sociaal geschenk. Je vindt de producten van Reinaerde hier

 

4. De SamenwerkingsUnie

Sociaal inkopen zonder concessie te doen op creativiteit en onafhankelijkheid. Alles wordt verpakt door mensen die niet of nog niet mee kunnen binnen een regulier bedrijf of organisatie. Ze zijn er voor die mensen die geen gebruik kunnen maken van zorggeld maar wel (tijdelijk) extra begeleiding nodig hebben om in onze maatschappij mee te kunnen doen. Je vindt de producten van De Samenwerkingsunie hier.

 

5. Verspilling is Verrukkelijk

Jij kunt dit jaar  het verschil maken door jouw medewerkers of relaties te laten genieten van een Verspilling is Verrukkelijk pakket. Zo pak je voedselverspilling aan. Ze hebben twee pakketten samengesteld met producten die de feestdagen tot een verrukkelijk feestje maken. Je vindt de producten van Verspilling is Verrukkelijk hier.

 

Zelf een pakket samenstellen:

 

6. FRANK about tea

Jouw relaties deze kerst laten genieten van eerlijke en sociale thee uit Kenya? Stel zelf een geschenk samen uit hun portfolio bestaande uit 10 unieke smaken, die zij in-house designen en vers leveren. Je kunt kiezen tussen een set-up voor theezakjes of losse thee. Je vindt de producten van FRANK about tea hier.

 

7. i-did

Wil jij dat al je relaties en medewerkers straks verantwoord boodschappen doen met een circular tote? Of geef ze een leuke flip fancy om hun telefoon en pasjes in te bewaren! De producten van i-did bestaan uit niet meer draagbare kleding en textiel van consumenten en bedrijven en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je vindt de producten van i-did hier.

 

8. Kunstuitleen Beeldend Gesproken

Kunst met een verhaal. Beeldend Gesproken biedt originele, handgemaakte kunstwerken of een kunst cadeaubon aan. De kunst wordt uitsluitend gemaakt door professionele kunstenaars mét een psychiatrische achtergrond. Een inspirerend en sociaal kerstgeschenk voor je relaties en medewerkers! Je vindt de producten van Beeldend Gesproken hier.

 

Op zoek naar andere producten voor in je eigen kerstpakket? Kijk op de Social Impact Market, bijvoorbeeld bij de branches ‘eten en drinken’ of ‘retail’.

trefwoorden:

sociaalondernemen buysociaal inkopen impact kerstpakketten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •