Artikelen

In de spotlights: Mud Jeans

'Ik wil niet dat Mud Jeans gigantisch wordt, ik wil dat onze werkwijze de wereld verovert. Het minste dat we kunnen doen is ervoor zorgen dat de aarde voor hen een beetje leefbaar blijft.’ Aldus Bert van Son, oprichter van Mud Jeans.

Gepubliceerd op 24 september 2018

'Ik wil niet dat Mud Jeans gigantisch wordt, ik wil dat onze werkwijze de wereld verovert. We lenen deze wereld immers van onze kinderen. Het minste dat we kunnen doen is ervoor zorgen dat de aarde voor hen een beetje leefbaar blijft.’ Aldus Bert van Son, oprichter van Mud Jeans.

 
Mud Jeans staat voor goede en duurzame jeans, die niet alleen te koop zijn, maar ook te huur. “Lease a jeans is ontstaan met de gedachte: moet je eigenaar zijn van een product of is het gebruik van het product goed genoeg?’ Een mooi voorbeeld van een circulair product. Ook bij het design houdt MUD Jeans rekening met duurzaamheid. ‘Onze broeken bevatten 40% post consumer waste, dat zijn oude spijkerbroeken die mechanisch uit elkaar zijn getrokken.’ vertelt Bert van Son.
 
Bekijk het interview:
 

 
In de serie Purpose People geeft MaatschapWij iedere week een betekenisvolle ondernemer het podium. Meer lezen over MaatschapWij? Dat kan hier.
 
 

Meer zien? Kijk hier het interview met Renzo Deurloo van GreenFox en GreenFox Social Return terug. 

trefwoorden:

jeans maatschapwij mud portret socent sociaalondernemen spotlights

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •