Artikelen

Iedereen Winst zomertip #4: Rederij Kees

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #4: Rederij Kees Rederij KEES bevoorraadt bedri..

Gepubliceerd op 7 juli 2014

Deze zomer kun je door het hele land op bezoek bij social enterprises, van restaurants in de haven van Rotterdam tot koffie op het terras bij een zorgboerderij tot fotografiereizen naar Peru. Hierbij tip #4: Rederij Kees


Rederij KEES bevoorraadt bedrijven in de binnenstad van Amsterdam. Maar hun schuiten zijn ook speciaal ontworpen voor vaartochten. ’s Avonds en in het weekend kun je met een groep vrienden, familie of collega's (max. 12) mee voor een vaartochtje over het IJ en de Amstel. Aan boord krijg je biologische happen en biertjes van brouwerij (ook social enterprise) de Prael.


Wil je meer dan alleen dobberen? Dan regelen ze bijvoorbeeld een architect die vertelt over de architectuur aan de noordkant van het IJ, een stadsbioloog die je meeneemt in de wereld van planten en dieren in het IJ of ex-dakloze voor een stadswandeling via Amsterdam Underground.


Iedereen winst
Rederij Kees is een social enterprise, samen met partners creëren ze werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, geven mensen een duwtje in de rug en laten ze groeien. Zo kunnen mensen trainingen, opleidingen en cursussen om hun heftruccertificaat of vaarbewijs te halen of om opgeleid te worden tot facilitair of logistiek medewerker. Doel is om mensen te laten doorstromen naar betaalde arbeid.


Daarnaast zorgt Rederij Kees voor een milieuvriendelijk transport van goederen door de binnenstad van Amsterdam. Voor grotere vrachten werken ze samen met Mokum Mariteam, zij beschikken over een elektrische vrachtboot van 20 meter. 


Meer informatie en reserveren voor een tocht? Kijk hier


Zomertip #1 Uit je eigen Stad | Rotterdam
Zomertip #2 Youbedo.com | Online
Zomertip #3 Zorgboerderij de Buytenhof | Rhoon
Zomertip #4 Rederij Kees | Amsterdam 
Zomertip #5 TOMS flagship store | Amsterdam 
Zomertip #6 Fotografiereis Fairmail | India en Peru

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •