Artikelen

Het netwerk staat voor je klaar

Steeds meer sociaal ondernemers weten elkaar en ons te vinden voor hulp en ideeën in deze moeilijke periode. Social Enterprise NL probeert het netwerk zo goed mogelijk te ondersteunen, o.a. door kansen op een rij te zetten. Dit artikel wordt continu aangevuld met nieuw aanbod waar je gebruik van kunt maken.

Gepubliceerd op 29 april 2020

Financiering

Kabinet stelt €100 miljoen overbruggingskrediet beschikbaar
Sinds woensdag 29 april kun je als startup/scale-up een overbruggingskrediet aanvragen via de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s). De bedragen van deze corona overbruggingslening (COL) variëren tussen de 50.000 en twee miljoen euro en de rente bedraagt 3%. De ROM’s streven ernaar om aanvragen onder de €500.000 binnen 4-9 dagen af te handelen. Lees hier meer over de criteria en de aanvraagprocedure of ga direct naar het portal.

Start jouw crowdfunding campagne op Raft!
Inkomsten genereren in deze tijd? Start jouw crowdfunding campagne op Raft! Dit platform is speciaal opgezet om ondernemers te helpen met de verkoop van toekomstige diensten zoals vouchers, diner reserveringen en lidmaatschappen. Raft is een non-profit organisatie en voor jou als ondernemer zijn er geen kosten aan verbonden. Lees hier meer.

Financieringsmogelijkheden voor sociale ondernemingen
Financieringsvragen spelen meer dan ooit in deze uitdagende tijden. In dit overzicht staan de financieringsmogelijkheden op een rij. Ontbreken er mooie kansen voor sociale ondernemingen in deze lijst? Laat het weten. Gebruik ook de Finance Tool en maak kennis met potentiële financiers.

Ondersteuning op maat

Ledenprogramma komende maanden
Social Enterprise NL werkt aan een online programma voor de komende maanden. Vorige week was de eerste online workshop (positionering & digitale strategie) en er kwamen al enthousiaste reacties over het onderwerp en het digitaal ontmoeten van collega ondernemers. Binnenkort volgt het nieuwe aanbod! Heb jij tips en ideeën, of behoefte aan een bepaalde workshop? Mail Leonie

Ervaren mentoren staan voor je klaar
Jouw financiële prognoses/scenario’s doorlopen met een expert? Sparren over nieuwe business mogelijkheden? Of denk je na over hoe je nu beslissingen maakt die ook op de lange termijn effect hebben? De mentoren uit het netwerk bieden een klankbord en een helpende hand. Stuur een mail met jouw vraag naar Leonie.

1-op-1 spreekuur: Onderhandelen in crisistijd
Moet je lastige gesprekken voeren met opdrachtgevers, leveranciers of medewerkers? Wil je sparren over de beste aanpak om tot duurzame oplossingen te komen? RoutsLaeven helpt je graag onderhandelen in crisistijd. Mail Nine om een 1-op-1 spreekuur in te plannen.

1-op-1 spreekuur: Marketing 
Sparren over hoe je op dit moment omzet kan genereren, nieuwe klanten aantrekt of heb je een andere marketing vraag? Ellen en Isolde van HopStep&Leap Company openen op een n.t.b. datum nogmaals hun online marketing spreekuur. Mail jouw marketingvraag naar Nine.

De Covid-19 Helpdesk van PwC is geopend
Onze partner PwC staat klaar om je te helpen. Via de Covid-19 Helpdesk kun je kosteloos jouw prangende vragen stellen op het gebied van overheidssteun, personeel, werkkapitaal, fiscale mogelijkheden of crisismanagement. Lees hier meer over de helpdesk en stel gelijk je vraag via het formulier, dan neemt PwC zo snel mogelijk contact met je op!

Webinars

Webinar: Verleninging en uitbreiding steunpakket voor ondernemers (coronavirus)
De overheid blijft zich buigen over het steunpakket voor ondernemers en kondigde vorige week nieuwe regelingen aan, maar ook aanpassingen van de oude regelingen. Afgelopen vrijdag 29 mei werd er in het webinar van Boostz besproken wat er verandert voor ondernemers n.a.v. de aangekondigde regelingen en wat betekent dit in de praktijk? Klik hier om het webinar terug te kijken.

Kijk hier het steunpakket webinar Deel I en Deel II van Boostz terug. Met o.a. experts van Rijksoverheid voor Ondernemers en Stichting MKB Financiering. 

Webinar: Impact Investing in tijden van corona
Wat voor invloed heeft het coronavirus op de portefeuille van impact investeerders, hoe gaan ze hiermee om, hoe acquireren ze nu nieuwe deals en in hoeverre is dit anders dan bij andere investeerders? Social Finance NL gaat hierover in gesprek met PPGM, DOEN Participaties, ABN AMRO en Sir Ronald Cohen op 12 mei. Meld je aan!

Terugkijken: Webinar PwC steunmaatregelen
Tijdens het webinar van PwC gingen experts in op de steunmaatregelen en vragen die via de Covid-19 Helpdesk binnenkomen. Zoals vragen rondom de NOW/TOZO-regeling, zorg voor medewerkers en aanspraak maken op subsidies. Wibe Smulders van Happy Tosti deelde hoe zij omgaan met de crisis. Terugkijken kan hier.

Help elkaar

Krachten bundelen
Wil je met collega ondernemers (thuiswerk)pakketten maken? Heb je partnerschappen nodig voor een nieuwe dienst? Kamp je met logistieke uitdagingen? Wil je sparren met ondernemers uit dezelfde branche? Kan jij anderen helpen? Wat het ook is, mail jouw idee naar Anouk!

Code Sociale Ondernemingen

Jouw onderneming in het Register Sociale Ondernemingen!
De Code Sociale Ondernemingen organiseert op 6 mei een digitale kennismakingssessie om al jouw vragen te beantwoorden over het Register Sociale Ondernemingen. Wil je gelijk aan de slag? De Code stelt 8 intensieve begeleidingstrajecten kosteloos beschikbaar. Meld je aan vóór 8 mei. Dat kan door te mailen

#buysocialjuistnu

Buy Social brengt het aanbod van sociale ondernemingen onder de aandacht, zoals de creatieve oplossingen die Creathlon en Codename Future aanbieden aan onderwijsinstellingen. Gebruik de hashtag #buysocialjuistnu op Twitter en LinkedIn om jouw (b2b en b2g) aanbod in de kijker te spelen van potentiële klanten. Laten we de kracht van het netwerk gebruiken en samen nog meer aandacht genereren voor elkaars producten en diensten. Nú is het moment om impact te maken door inkoop!
Jouw product, dienst of samenwerking in de spotlight? Mail Evelien.

Kansen

Jouw positieve initiatief of actie op Sublime!
Radiostation Sublime biedt een podium voor maatschappelijke ondernemers met een mooi initiatief, door een extra reclameblok beschikbaar te stellen. Wil jij meer zichtbaarheid voor jouw initiatief of actie? Lees hier meer en hopelijk horen we jouw initiatief op de radio!

Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor nieuw aanbod van partners, mentoren en leden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •