Artikelen

Help de winnaars van de Climate Action Challenge doorgroeien

Social Enterprise NL organiseerde een accelerator voor 13 ondernemers met een oplossing voor klimaatverandering. We verbinden ze graag met ons netwerk. Lees hier of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen.

Gepubliceerd op 11 april 2018

 

De afgelopen 3 maanden organiseerde Social Enterprise NL een accelerator voor de 13 winnaars van de Climate Action Challenge. Een internationale wedstrijd voor start-ups, professionele designers en design studenten. Met hun innovaties kunnen mensen in de toekomst leven met de gevolgen van klimaatverandering, zoals overstroming, droogte of extreme hitte. 

We stellen de winnaars graag aan je voor. Wil je kennis maken met één van deze ondernemers en design experts? Lijkt het je leuk om hen te helpen doorgroeien? Of denk je dat jullie iets voor elkaar kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar Maxime Hofman (programma manager van de accelerator). Zij kan je met hen verbinden.

 

radio-backpack-by-iman-abdurrahman-and-studio-joris-de-groot1.jpg

Backpack Radio Station: Iman & Joris

Backpack Radio Station is een draagbaar waterdicht en vuurvast radio station en database die wordt ingezet om rampen als tsunami’s en vulkaanuitbarstingen te voorspellen. Het redt levens van mensen in afgelegen gemeenschappen op de eilanden van Indonesië, die geen toegang hebben tot informatie en communicatie via ICT.

 

india-model-1-820x512.jpg

Desolenator: Louise & Madeleine

Desolenator is een ontziltingstechnologie die alleen zonlicht gebruikt om water van welke bron dan ook (vervuild, zeewater, brak) te zuiveren tot 100% schoon drinkwater. Het apparaat gebruikt geen wegwerp componenten zoals chemicaliën, membranen of filters.

 

mainimage-dronecoria-820x512.jpg 

Dronecoria: Lot & Jesus

Dronecoria automatiseert herbebossingsprojecten met makkelijk zelf te maken drones die zaden verspreiden in kleiballetjes. Een open source model waarmee projecten op grote schaal en in moeilijk te bereiken gebieden bomen kunnen planten.

 

the-evocco-project-820x512.jpg 

Evocco: Ahmad & Hugh

Evocco’s app stelt consumenten in staat om milieuvriendelijk voedsel te kopen. De app beoordeelt producten op factoren zoals emissies, verlies van leefgebied, watergebruik en ontbossing. Het laat de consument zien wat de gezondste producten zijn met de kleinste footprint.

 

notarp-820x512.jpg

Free Wind: Cassandra & Darren

Free Wind kan sterftegevallen door hittegolven verminderen in de armste delen van de wereld. Het is een betaalbaar koelingssysteem voor huizen zonder stroom, dat de compressie van lucht gebruikt om koelere lucht te produceren.

 

artificial glaciers.jpg 

Ice Stupa: Dilip & Surya

Ice Stupa’s techniek conserveert smeltwater van gletsjers in pyramides van ijs. Tijdens periodes van droogte kunnen dorpen en boeren het water gebruiken om te drinken en velden te irrigeren.

 

keepers.jpg 

Keepers: Femke & Maartje

Keepers brengt lokale gemeenschappen, wetenschappers, boeren en chefs rond de keukentafel samen om kennis uit te wisselen en interdisciplinaire oplossingen voor landbouw te implementeren. Doel: herstel en behoud van land in het Selva Lacandona regenwoud in Mexico.

 

img-9501-2-3-2-820x512.jpg

Nivara: Eric & Pushan

Nivara is een low-tech apparaat dat geactiveerd houtskool produceert op zonne-energie. Het geeft mensen de mogelijkheid zelf waterfilters te maken. Het geactiveerde houtskool verbetert de filtering van het water aanzienlijk. Één apparaat produceert voldoende om dagelijks tot 20.000 liter water te filteren.

 

power-plant-field-968x578.jpg 

Power Plant: Marjan & Emma

Power Plant is een kas die zichzelf van stroom voorziet, doordat zonnecellen zijn geïntegreerd in de wanden en het dak. De boer kan zowel elektriciteit als voedsel oogsten. Daarnaast heeft Power Plant een hydrocultuursysteem waardoor het 90% van het water bespaart dat wordt gebruikt in traditionele landbouw.

 

changerangerslogo-820x512.jpg

 

The Change Rangers: Hannah & Rachel

The Change Rangers zijn de scouting van de toekomst. Ze leren jonge mensen belangrijke technieken om hun gemeenschap weerbaarder te maken, zoals een duurzame moestuin onderhouden, electronica repareren en hergebruiken, en omgaan met risico’s op rampen. 

 

be-scrappy-1-820x512.jpg

The Children’s Scrappy News Service: Lisa & Padmini

The Children's Scrappy News Service is een primetime tv-serie en een online platform voor kinderen. Kinderen maken de content en zijn de verslaggevers. In de serie en op het platform vinden zij oplossingen voor problemen in hun buurt, zoals de gevolgen van klimaatverandering.

 

wdcd-bew-mg-8106-820x512.jpg

Twenty: Mirjam & Ilse

Twenty ontwikkelt geconcentreerde huishoudelijke en cosmetische producten zonder water. De consument voegt thuis het water toe. De meeste huishoudelijke en cosmetische producten bevatten meer dan 80% water. Twenty voorkomt 80% onnodig transport, CO2-uitstoot, verpakking en afval.

 

vertical university2.jpg

Vertical University: Priyanka & Rajeev

Vertical University biedt betaalbaar, low-tech onderwijs over biologische en duurzame landbouwmethoden, ingebed in lokale gemeenschappen. Een student kan de berg oplopen en op verschillende hoogtes met uiteenlopende ecosystemen van lokale boeren leren.

 

trefwoorden:

action challenge Climate designers enterprise Ondernemers social verbinden winnaars

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •