Artikelen

Google Nederland meets Z!

De doelstelling van Z!, de daklozenkrant van Amsterdam, is om dak- en thuislozen te helpen om zichzélf te helpen. Met de verkoop van Z! kunnen ze wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect. De verkope.

Gepubliceerd op 16 juni 2013

De doelstelling van Z!, de daklozenkrant van Amsterdam, is om dak- en thuislozen te helpen om zichzélf te helpen. Met de verkoop van Z! kunnen ze wat geld verdienen en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect.


De verkopers kopen de Z! in voor € 1,10 en verkopen deze vervolgens op straat voor € 2,-; de winst steken ze in hun zak.  Stichting Z ontvangt geen structurele subsidies; de kosten worden voor 90% betaald uit de verkoop van het blad aan de verkopers, een echte social enterprise dus!


Als mensen de Z!-verkoper geld geven maar de krant niet kopen, heeft de stichting geen inkomsten en gaat de krant failliet. Als u de verkoper en Z! wilt helpen, koopt u dan een krant en lees leuk en interessant nieuws uit de stad voor maar €2. Zo blijft Z! bestaan, en kan de verkoper de krant blijven verkopen.


In het kader van ‘A Google Day of Service’ ging een groepje Googlers langs bij Z!-verkoper Oswald. Bekijk hier het hilarische filmpjevan Z!:


[youtube width="600" height="344"]http://www.youtube.com/watch?v=iUafdeLX_mM[/youtube]
De ‘Google Day of Service’ is een dag dat het personeel van Google Nederland zich inzet voor een sociaal doel, deze keer gaven ze een boost aan de campagne Iedereen Winst. Alle filmpjes vind je op ons YouTube-kanaal.


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •