Artikelen

Geld verdienen door te delen

De sleutel naar een duurzame, nieuwe economie zit 'm in het faciliteren van toegang tot allerlei producten die we amper gebruiken, in tegenstelling tot het bezit ervan. Economische groei creëren we door geld te verdienen aan het  faci.

Gepubliceerd op 2 mei 2013

De sleutel naar een duurzame, nieuwe economie zit 'm in het faciliteren van toegang tot allerlei producten die we amper gebruiken, in tegenstelling tot het bezit ervan.
Economische groei creëren we door geld te verdienen aan het  faciliteren van die toegang. Dat schrijft Juul Martin in zijn column op Nu.nl.

Mooi voorbeeld van geld verdienen aan zo'n deelconcept is natuurlijk Peerby. Een jonge social enterprise die hard aan de weg timmert. Peerby maakt het mogelijk om op een eenvoudige en veilige manier spullen van je buren te lenen. Bijvoorbeeld een partytent, statafel of graskanter die je misschien maar eens per jaar nodig hebt.

Het business-concept van van Peerby is gestoeld op de gedachte dat je samen verder komt dan alleen. Door mensen met elkaar in contact te brengen en te stimuleren dat ze spullen met elkaar uitwisselen, probeert Peerby een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur.

Sharing economy
Misschien is het je al opgevallen, maar er is al enige tijd een steeds sterkere economische trend zichtbaar die je kunt vatten onder de noemer ‘sharing economy’. Social startups als Thuisafgehaald, SnappCar, Konnektid en Toogethr spelen allemaal in op die collaborative consumption gedachte en richtten onlangs het platform voor deeleconomie op: Share NL. Wat ze willen? De deeleconomie in Nederland sterker en groter maken. Want dat is winst voor iedereen!

Eens? Deel dit berichtje dan :)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •