Artikelen

Gastblog: thuiskok gekoppeld moeder

Bijzonder Thuisafgehaald is speciaal ontwikkeld om mensen die wat extra hulp nodig hebben van een lekkere, zelfgemaakte maaltijd van een hobbykok uit de buurt te voorzien. Het is een speciale tak van maaltijddeelplatform Thuisafgehaald ..

Gepubliceerd op 15 januari 2015

Bijzonder Thuisafgehaald is speciaal ontwikkeld om mensen die wat extra hulp nodig hebben van een lekkere, zelfgemaakte maaltijd van een hobbykok uit de buurt te voorzien. Het is een speciale tak van maaltijddeelplatform Thuisafgehaald, dat al meer dan 110.000 ontmoetingen tot stand bracht tussen buurtgenoten. Lees hieronder de blog die verscheen op thuisafgehaald.nl 

Elize Jorritsma (49) is een energieke vrouw uit Tilburg. Samen met haar broer en zus regelt zij zeven dagen in de week de zorg en praktische zaken voor haar moeder (80). Rebecca (20) is thuiskok van Thuisafgehaald en komt sinds een paar maanden ook bij Elizes moeder over de vloer. 

Elize: "Mijn moeder heeft twee maal een hersenbloeding (CVA) gehad en door een beenamputatie kan zij de rolstoel niet meer uit. Het is moeilijk voor haar om zelf initiatieven te nemen en dingen te regelen. Naast de maaltijden van 'tafeltje dekje' verzorgt Thuiskok Rebecca 1 à 2 keer per week de avondmaaltijd. Rebecca brengt veel meer dan verwacht. Het is een enthousiaste, gezellige meid, betrouwbaar. Ze brengt het eten en blijft dan even voor een babbeltje.

Best bijzonder

Elize en Rebecca maken zelf afspraken over de betalingen: “Wij zorgen ervoor dat er genoeg geld in de portemonnee zit. Of we vinden een briefje van Elize met het bedrag en maken het over. We betalen de kostprijs en een beetje voor de moeite die Rebecca er in steekt. En vooral dat laatste is zo ontzettend fijn. Ik vind het best bijzonder dat ze dit doet. De gesprekjes met Rebecca prikkelen mijn moeder, ze kijkt er altijd naar uit.  Als Rebecca niet kan dan laat ze het ons tijdig weten. We zorgen er altijd voor dat er iets in de vriezer ligt. Ook vinden we het erg fijn dat Rebecca in de buurt woont."

Pannenkoeken bakken
Elize las ergens op het Internet over Thuisafgehaald: "Ik heb gebeld en er ontstond een match. Ik weet niet of dit heel uitzonderlijk is, maar wij zijn erg blij met Rebecca. Ook zien we dat ons moeder er wel bij vaart. Het contact is een lichtpunt op haar dag. Laatst kwam Rebecca zelfs langs om pannenkoeken te bakken. Ik begreep dat Rebecca er over een tijdje mee stopt. We kijken nu met Thuisafgehaald voor iemand anders uit de buurt. Dat komt vast goed." 

Iets voor jou?
Herken je jezelf in Elize of ken je iemand voor wie (Bijzonder) Thuisafgehaald interessant is? Bijvoorbeeld een hobbykok in je vriendenkring ? Kijk dan eens op www.thuisafgehaald.nl 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •