Artikelen

FairMail toert door Europa met Peruaanse tienerfotografes

FairMail is een social enterprise die jongeren in kansarme delen van de wereld fotografielessen geeft en van de door hen genomen foto's prachtige wenskaarten maakt. De jongeren kunnen van de opbrengst van deze kaarten hun school betalen en zichzelf en ..

Gepubliceerd op 10 september 2013

FairMail is een social enterprise die jongeren in kansarme delen van de wereld fotografielessen geeft en van de door hen genomen foto's prachtige wenskaarten maakt. De jongeren kunnen van de opbrengst van deze kaarten hun school betalen en zichzelf en hun familie ondersteunen.


Image from the old websiteInterview met Yuli en Yomira Interview met Yuli en Yomira voor Duits dagblad[/caption]

Afgelopen maand toerde Peter en Janneke (de oprichters van FairMail) samen met de twee Peruaanse tienerfotografen Yuli (19) en Yomira (16) door vijf Europese landen om ze hun foto's te laten zien en het verhaal van FairMail te vertellen. Niet alleen heel interessant voor de mensen die ze ontmoetten maar ook voor Yuli en Yomira zelf, zij zagen hoe de Europese markt in elkaar steekt en wat voor soort foto's daar goed bij passen. Bovendien zagen ze hun eigen kaarten in verschillende kaartenmolens staan.


Ze reisden door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland om te vertellen over hun werk en hun leven in Peru waarna de meisjes moe én voldaan weer terugvlogen naar Peru. De eerste orders voor kerstkaarten zijn inmiddels gemaakt! 


Image from the old websiteYomira neemt eerste orders kerstkaarten aan Yomira neemt eerste orders kerstkaarten aan[/caption]

Beide meisjes hebben de droom om na hun school verder te studeren, ze werkten voorheen op een vuilnisbelt of deden zwaar lichamelijk werk. Met de inkomsten van FairMail kunnen ze voorzien in hun onderwijs en hun familie ondersteunen. Bovendien hebben ze een zorgverzekering. Overigens is de fotografie voor hen geen einddoel maar een opstapje naar een andere studie. 


FairMail bestaat nu zeven jaar en heeft 44 jonge fotografen uit Marokko, Peru en India aan zich verbonden. In totaal verdienden zij al meer dan 100.000 euro met hun foto’s.De kaarten van Yuli en Yomira en alle andere fotografen zijn op heel veel verschillende plaatsen (én online) te koop. Neem eens een kijkje op de website van FairMail en maak kennis met alle fotografen, hun werk, hun verhaal en hun ambities. Bekijk hier de fotoreportage van de toer. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •