Artikelen

FairMail op bezoek bij Sebastian

FairMail is een social enterprise die kinderen in kansarme delen van de wereld opleidt tot fotograaf, ze een verzekering geeft en van de door hen gemaakte foto's sprekende en kleurrijke kaarten maakt. De kaarten zijn inmiddels op veel verschillende pla..

Gepubliceerd op 30 augustus 2013

FairMail is een social enterprise die kinderen in kansarme delen van de wereld opleidt tot fotograaf, ze een verzekering geeft en van de door hen gemaakte foto's sprekende en kleurrijke kaarten maakt. De kaarten zijn inmiddels op veel verschillende plaatsen (en online) te koop, grote kans dus dat je binnenkort een kaart van Sebastian uit Peru tegenkomt in de kaartenmolen. 


SebastianSebastian is 13 jaar en woont met zijn vader en stiefmoeder in het Noordwesten van Peru. Afgelopen week ging FairMail bij hem langs om hem een camera te lenen. Met de verkochte kaarten kan hij zijn school betalen en spaart hij voor een muur om zijn huis, zodat zijn huisdieren niet nóg eens worden gestolen. 


FairMail bestaat nu zeven jaar en heeft 44 jonge fotografen uit Marokko, Peru en India aan zich verbonden. In totaal verdienden deze fotografen al meer dan 100.000 euro met hun foto's. Afgelopen maand waren de twee Peruaanse fotografes Yuli Silva Acuna (19) en Yomira Flores Angulo (16)  in Nederland om hun werk te laten zien. Op hun website vind je meer informatie over hun project, de profielen van alle fotografen en de webwinkel met kaarten. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •