Artikelen

“Er zit een businessmodel achter mijn missie”

Op dinsdag 18 maart was er aandacht voor sociaal ondernemen in de uitzending van Radio Een Vandaag, de vraag was in hoeverre de overheid een rol speelt in het laten bloeien van sociaal ondernemers. Juist omdat sociaal ondernemers een belangrijke bijdra..

Gepubliceerd op 19 maart 2014

Op dinsdag 18 maart was er aandacht voor sociaal ondernemen in de uitzending van Radio Een Vandaag, de vraag was in hoeverre de overheid een rol speelt in het laten bloeien van sociaal ondernemers. Juist omdat sociaal ondernemers een belangrijke bijdrage leveren aan de participatiemaatschappij. In de uitzending was er onder andere aandacht voor social enterprise Dopper, oprichter en directeur Merijn Everaarts lichtte zijn sociaal ondernemerschap toe:


Image from the old websiteLuister hier Luister hier[/caption]

"Het begon met een missie, het stimuleren van het drinken van kraanwater om zo het plastic afval tegen te gaan, daar bleek een businessmodel achter te zitten."

 

Later in de uitzending lichtte hij toe dat zijn social enterprise om goed te functioneren bestaat uit een stichting én een BV, omdat het verkopen van flesjes aan andere rechtsvorm vergt dan het stimuleren van waterprojecten in onder andere Nepal. Daarbij kwam het gesprek al gauw op de rol van de overheid om deze missie-gedreven ondernemers te stimuleren. Ook Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Universiteit in Nijmegen) was aan het woord over deze vraag en pleitte voor een speciale rechtsvorm voor dit soort ondernemingen met een maatschappelijke missie: 

 

"De overheid kan zeker faciliteren, maar deze ondernemers moeten júist op eigen benen kunnen staan. Het gaat niet om subsidiëren maar om mogelijk maken." 

 

Beluister de uitzending hier 

 

Meer weten?
In december 2013 is Merijn Everaarts op een bijzonder werkbezoek geweest in Nepal. In het district Baglung heeft hij verschillende dorpen bezocht waar Dopper Foundation water- en sanitatieprojecten ondersteunt via Simavi. Van deze indrukwekkende reis is door Dopper Foundation een documentaire gemaakt:

 

[youtube width="600" height="330"]https://www.youtube.com/watch?v=oCC_eIc5tVg[/youtube]

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •