Artikelen

Enviu daagt je uit voor business rondom 'human waste'

De ‘What to do with Poo’?-challenge is Enviu’s nieuwste challenge waarin ze iedereen uitdagen om businessconcepten te bedenken rondom ‘human waste’, oftewel poep en urine.  Wist je namelijk dat: 21 miljoen Kenianen o.

Gepubliceerd op 29 juli 2013

De ‘What to do with Poo’?-challenge is Enviu’s nieuwste challenge waarin ze iedereen uitdagen om businessconcepten te bedenken rondom ‘human waste’, oftewel poep en urine. 


Wist je namelijk dat:  • 21 miljoen Kenianen onhygiënische of gedeelde latrines gebruiken en 5.6 miljoen helemaal geen toegang tot een toilet hebben en dus in het openbaar poepen en plassen?

  • Zo’n 50% van de 415000 mensen die in de lage inkomens gebieden van Nukuru County leven, gebrek hebben aan adequate sanitaire voorzieningen?


Afgelopen mei is het ‘Sanitation Program’ van start gegaan, met het doel om deze issues op te lossen. Dit is goed nieuws, maar een van de uitdagingen die het Sanitation Program zelf zal tegenkomen, is het volmaken van de waardecyclus die ze creëren: het ophalen, transporteren en verwerken van de human waste. Wat moet er gebeuren met al die tonnen poep en urine die ze verwerken? Dat is de uitdaging van de What to do with Poo?-challenge


wtdwp_squareHeb jij een oplossing?
In de What to do with Poo?-challenge daagt Enviu je uit om businessconcepten te ontwikkelen voor producten en diensten gebruikmakende van de human waste die in Nakuru County wordt opgehaald en verwerkt. De challenge is begin mei van dit jaar van start gegaan en heeft al vele ideeën opgeleverd. Nieuwsgierig? Kijk maar eens naar alle inzendingen. Er zijn vast ideeën bij die jou inspireren voor een eigen businessconcept! Stuur je eigen businessconcept in voor 9 oktober 2013. Impact
Deze challenge heeft als doel om waarde toe te voegen aan de sanitatiecyclus, beginnend in Nakuru County, en om het lokale ondernemerschap te stimuleren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •