Artikelen

EenVandaag: social enterprise maakt werk van jeugdwerkloosheid

Het gaat langzaamaan de goede kant op met de economie, maar toch kan een recordaantal van een op de vijf jongeren op dit moment geen baan vinden in de grote steden. Het doet denken aan de hoogtijdagen van de jeugdwerkloosheid in de jaren '80. Dat schri..

Gepubliceerd op 14 januari 2014

Het gaat langzaamaan de goede kant op met de economie, maar toch kan een recordaantal van een op de vijf jongeren op dit moment geen baan vinden in de grote steden. Het doet denken aan de hoogtijdagen van de jeugdwerkloosheid in de jaren '80. Dat schrijft EenVandaag bij de uitzending die ze op 13 januari over dit thema maakte. 


In de uitzending is er aandacht voor social enterprise Stichting Nelis, die 'werk maakt van jeugdwerkloosheid'.  Stichting Nelis start werkgelegenheidsprojecten voor werkloze jongeren gericht op de schoonmakers- en glazenwassersbranche de kans krijgen een praktijkdiploma te halen en werkervaring op te doen. Zo worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Volgens Ian Smeyers van stichting Nelis kunnen we zo ook wat positieve verhalen vertellen over dit maatschappelijke probleem. 


sitestat


Op 2 januari schonk EenVandaag aandacht aan social enterprise Granny's Finest, waarin onder andere Willemijn Verloop is over sociaal ondernemen. Bekijk de uitzending van 2 januari

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •