Artikelen

Een kerstpakket met impact!

Kerst komt eraan! Hét moment om waardering voor collega’s te laten zien en zakenrelaties te bedanken voor de samenwerking. En hoe kan dat nu beter dan met een kerstpakket-of geschenk van een sociale onderneming! .

Gepubliceerd op 16 november 2017

Kerst komt eraan! Hét moment om waardering voor collega’s te laten zien en zakenrelaties te bedanken voor de samenwerking. En hoe kan dat nu beter dan met een kerstpakket-of geschenk met een bijzonder verhaal. Al voorzien van een kerstgeschenk? Wees niet getreurd! We geven ook tips voor een duurzaam kerstdiner. Hieronder een aantal duurzame, faire, lekkere en mooie opties van sociale ondernemingen.

 

Kerstpakket Uit Je Eigen Stad

Een kerstpakket uit de regio? Kies dan voor het kerstpakket Uit je Eigen Stad met heerlijke producten. En je hebt ook nog de keuze om het pakket uit te breiden.

Geschenk met een verhaal

Op zoek naar fairtrade producten die door middel van social return zijn gemaakt? Bij Geschenk met Verhaal kan je terecht voor duurzame kerstpakketten-en geschenken met verschillende thema’s. 

Eigen stad en verhaal.png

Kissie met een missie

Medewerkers zelf een sociaal en duurzaam cadeau laten uitkiezen kan ook. Bij het online platform van GreenGiftBox hebben medewerkers de keuze uit producten van verschillende sociale ondernemingen.

Groene give-aways

Voor duurzame geschenken, groene give-aways, gerecyclede producten en prachtig duurzame kerstpakketten ben je aan het goede adres bij Ecogiving.

Kissie en eco.png

Pakket met duurzame producten

DOEGOODS (een label van sociale onderneming IBN) biedt ook een kerstpakket aan met duurzame producten. Wist je dat deze producten worden gemaakt door mensen die moeite hebben met het vinden van een reguliere baan?      

Kerstig leesvoer!

Op zoek naar diepgaande en onafhankelijke journalistiek? Geef dan een abonnement op De Correspondent cadeau. Dat zorgt ook weer voor nieuwe invalshoeken voor de gesprekken bij de koffieautomaat.

Correspondent en DoGoods.png

Groen & Sociaal
 
Met de ge-upcyclede geschenken van Makers Unite maak je de feestdagen dubbel duurzaam. Bij Makers Unite krijgen reddingsvesten namelijk een tweede kans, doordat ze worden omgetoverd in prachtige producten. En wist je dat deze producten worden gemaakt door vluchtelingen? 

 

Een duurzaam kerstdiner

Stress voor het kerstdiner? Hier is de oplossing. Willem&Drees heeft een speciale kerstbox waar alle ingredienten in zitten om een heerlijk, vegetarisch en biologisch 4-gangen kerstdiner mee te bereiden. Inderdaad geen vlees, maar het is minstens net zo lekker en ook nog beter voor dierenwelzijn en milieu. Vanaf 22 november te krijgen via deze link

Screen Shot 2017-11-20 at 15.52.48.png

 

 

Geinspireerd door deze kerstpakketten? Het hele jaar door kun je de mooiste producten en diensten afnemen bij sociale ondernemingen. Hier vind je alle ondernemingen uit onze social enterprise community. 

Weet je nog een kerstpakket-of geschenk van een sociale onderneming die niet mag ontbreken op deze lijst? Dat horen we graag! Stuur een mailtje naar leonie@social-enterprise.nl 

trefwoorden:

duurzame fair kerstgeschenken kerstpakketten maatschappelijk ondernemen relatiegeschenk sociaal verantwoord

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •