Artikelen

Eén Vandaag maakt item over social enterprise Granny's Finest

EénVandaag wil kijkers in het nieuwe jaar kennis laten maken met visionairs, mensen die een stip aan de horizon van 2014 zetten. En dan kom je natuurlijk al snel uit bij social enterprises. Ondernemers die de wereld met een businessmodel een beetje m.

Gepubliceerd op 19 december 2013

EénVandaag wil kijkers in het nieuwe jaar kennis laten maken met visionairs, mensen die een stip aan de horizon van 2014 zetten. En dan kom je natuurlijk al snel uit bij social enterprises. Ondernemers die de wereld met een businessmodel een beetje mooier maken.
Donderdag 2 januari werd het item uitgezonden. Het sfeerbeeld: vijftien breiende Schiedamse oma's in een mooie pop-up store vol hippe breisels, advocaatjes met slagroom en twee zéér enthousiaste ondernemers.


Granny's Finest oprichters Niek en Jip brengen het beste van twee werelden samen: de beste breisters en jonge ontwerpers. Op deze manier creëren ze voor iedereen winst: eenzaamheid wordt op een preventieve manier tegengegaan door senioren hun hobby uit te laten oefenen in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Daarnaast ligt de winkel in de Rotterdamse binnenstad vol met hoogwaardige breisels. 


sitestat


Inmiddels zijn er negen clubs aan het breien voor deze social enterprise: verschillende clubs uit Rotterdam hebben werk van de jonge ontwerpers op de pennen, maar ook een clubs uit Schiedam en Utrecht zijn aangesloten. 


Op 13 januari schonk EenVandaag aandacht aan social enterprise Stichting Nelis, die werk maakt van jeugdwerkloosheid. Bekijk de uitzending van 13 januari

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •