Artikelen

Doneer de zon!

Lekker zo'n zonnetje.. Ga eens na hoeveel energie je kunt opwekken als er zonnepanelen op je school, kantoor, kerk of clubhuis zouden zitten. Doneer de Zon is een nieuw platform waarmee scholen, verenigingen en goede doelen door middel van 'crowdfundi..

Gepubliceerd op 9 juli 2013

Lekker zo'n zonnetje.. Ga eens na hoeveel energie je kunt opwekken als er zonnepanelen op je school, kantoor, kerk of clubhuis zouden zitten. Doneer de Zon is een nieuw platform waarmee scholen, verenigingen en goede doelen door middel van 'crowdfunding' geld bij elkaar kunnen sparen om over te stappen op zonnestroom. Vrienden, familie, kennissen, buurtbewoners: iedereen kan doneren voor een stukje zonnepaneel voor zijn goede doel of organisatie.


doneer_de_zonInmiddels hebben zich ruim 20 projecten aangemeld, waaronder veel scholen. De leerlingen verzinnen vaak zelf inzamelacties als loterijen en markten om de zonnepanelen op hun schooldak rond te krijgen. De kinderen worden hierdoor bovendien bewust van de ecologische waarde van zonne-energie. Daarnaast dragen ze bij aan het welzijn van de school: als de energierekening omlaag gaat, komt er meer geld beschikbaar voor onderwijs en andere activiteiten. Iedereen winst! 


 


Doneer de Zon is een initiatief van Zonline en Urgenda, die het voor organisaties als sportverenigingen en goede doelen mogelijk wil maken om te verduurzamen. Ze zijn vaak van goede wil maar hebben een te klein budget om zelf zonnepanelen te bekostigen. Zonline rekent voor de projecten uit welke zonnepanelen het meest geschikt zijn om het rendement zo hoog mogelijk te maken. Heb jij een plek waar je graag zonnepanelen zou zien? Start dan gelijk met crowdfunden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •