Artikelen

De foto die een leven veranderde Blog: FairMail

FairMail’s doel is om kansarme jongeren door midden van fotografie kansen te geven op een beter leven. Nog nooit tevoren had slechts één foto zo’n grote invloed op het leven van één tieners als deze foto gemaakt door FairMail.

Gepubliceerd op 14 mei 2014

FairMail’s doel is om kansarme jongeren door midden van fotografie kansen te geven op een beter leven. Nog nooit tevoren had slechts één foto zo’n grote invloed op het leven van één tieners als deze foto gemaakt door FairMail Peru's fotografe Yomira (17). In november werd haar foto geselecteerd door een ROC voor hun kerstkaart. Vijf maanden later is de invloed hiervan op het leven van Yomira duidelijk zichtbaar. Ze is nu op weg om als eerste in haar familie aan de universiteit te studeren.


yomira


Problemen thuis
Tot november waren de vooruitzichten voor Yomira nog niet zo geweldig. Ze had weliswaar haar middelbare school afgerond met haar FairMail inkomsten, maar ze kwam geld tekort om haar droom om bedrijfskunde te studeren te kunnen betalen. Ook had ze thuis serieuze problemen, net als met haar vriendje. We maakten ons behoorlijk zorgen over Yomira en of ze wel sterk genoeg zou zijn om op het rechte pad te blijven.


Record inkomsten 
De ommekeer voor Yomira begon toen de resultaten van de kaartverkoop over het vierde kwartaal binnen kwamen. Ze had het record bedrag verdiend van 4.500 soles (1.200 euro), vooral dankzij de verkoop van haar foto voor de kerstkaart van ROC Aventus. Opeens had ze genoeg geld om zichzelf aan een van de beste privé instituten te kunnen voorbereiden op het toelatingsexamen van de universiteit. Aangezien het nivo van de openbare middelbare scholen in Peru niet aansluit bij het nivo op de universiteit is bijspijkeren aan een privé universiteit noodzakelijk. Ook om dat het toelatingsexamen voor de universiteit erg competitief is waarbij voor sommige studierichtingen slechts 5% van de kandidaten toegelaten wordt.


[caption id="" align="alignright" width="200"] De succesvolle foto[/caption]

Van droom naar werkelijkheid
Yomira lijkt haar draai nu gevonden te hebben op het instituut. Het is een totaal andere wereld voor haar dan Peru’s openbare scholen. Volgens haar gebruiken de leraren betere lesmethoden, zijn ze geduldiger en kunnen ze meer vertellen over de onderwerpen die behandeld worden. Maar het is ook spannend aangezien ze nu, na vele jaren erover dromen en praten, op het punt staat om actie te ondernemen om haar droom werkelijkheid te maken. Het is ook nogal wat om de eerste in haar familie te zijn die doorstudeert na de middelbare school. Zelfs in haar omgeving zijn er maar weinig anderen die momenteel die kans hebben!


Toch is het een grote uitdaging voor Yomira. In het begin was ze wel een beetje bang over hoe moeilijk en competitief het zou zijn. Ze wordt verwacht 45 uur per week te studeren, plus nog 4 uur huiswerk per dag te maken! Het viel haar ook zwaar dat ze niemand kende op het instituut. Ze heeft nog steeds niet veel nieuwe vrienden, maar ze zegt dat ze ervan geniet om nieuwe dingen te leren en zo haar doelen te bereiken.


[caption id="" align="alignleft" width="200"] Yomira op de Universiteit[/caption]

Een kans van 1 op 13
Jezelf voorbereiden voor het toelatingsexamen kost rond de 2.000 soles (ongeveer 550 euro). In september hoopt ze klaar te zijn voor het toelatingsexamen voor de (Nationale Universiteit van Trujillo) om accountancy te studeren. Het wordt nog hard werken met zo’n 400 aanmeldingen voor slechts 30 plekken. Zelfs als ze het examen niet haalt is ze nu al vastbesloten om te blijven proberen en een tweede poging te wagen indien nodig.


Yomira wil graag alle mensen bedanken die haar foto’s en kaarten hebben gekocht. En voegt nog toe dat ze graag tips of suggesties ontvangt over het soort foto’s dat men graag zou willen zien op haar FairMail kaarten.


De foto die haar leven veranderde is ook verkrijgbaar op een gewone FairMail kaart die in Duitsland momenteel een bestseller is. Misschien wil je nu alvast je kerstkaarten in huis halen? Klik dan hier.


Deze blog verscheen op www.fairmail.info

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •