Artikelen

Buy Social: Van Gogh Museum en Breedweer

Het Van Gogh Museum ambieert om het duurzaamste museum van de wereld te worden. De zoektocht begon naar een facilitaire dienstverlener die naast schoonmaak ook sociale impact kan leveren via een prestatiegerichte aanbesteding. Breedweer got it all en is hun nieuwe partner.

Gepubliceerd op 15 januari 2020

Van Gogh Museum en Breedweer: It takes two to tango

Met ruim 2,2 miljoen bezoekers van 125 verschillende nationaliteiten is het bereik van het Van Gogh Museum groot en is hun missie duidelijk: “Zo veel mogelijk mensen over de hele wereld verrijken en inspireren met het leven en werk van Vincent van Gogh”. Tegelijkertijd is de collectie van het museum cultureel erfgoed dat om behoud en beheer vraagt, op een zorgvuldige manier. Het behoud en beheer van leef- en werkmilieu spelen eveneens een belangrijke rol. Dat brengt ons op sociale onderneming Breedweer, met wie het museum een samenwerking is aangegaan op het gebied van facilitaire dienstverlening. In het kantoor met uitzicht op het Museumplein en het Van Gogh Museum gaan wij in gesprek met Roelof van der Kooi (hoofd Facilitair Bedrijf bij het Van Gogh Museum) en Jack Stuifbergen (eigenaar Breedweer) over deze samenwerking.

 

Het duurzaamste museum ter wereld
Het Van Gogh Museum heeft als ambitie om een van de duurzaamste museum ter wereld te worden. Daarvoor zoeken ze partners waarmee ze deze ambitie kunnen verwezenlijken. Specifiek is het museum op zoek gegaan naar een facilitaire dienstverlener die naast schoonmaak ook sociale impact kan leveren. “Duurzaamheid speelt al lang een rol, maar het is voor het eerst dat we die maatschappelijke impact als harde voorwaarde hebben gesteld in het aanbestedingsproces. Daarbij hebben we ook gekozen voor een bijzondere beoordeling, een best value procurement. Wat betekent dat we echt voor kwalitatieve dienstverlening gaan”, vertelt Roelof.

Breedweer is uiteindelijk de gekozen partij waarmee het Van Gogh Museum in zee is gegaan. Breedweer is in 2015 gestart met facilitaire dienstverlening waarbij ze banen creëren voor mensen die aan de zijlijn staan. [...]

Wil je meer weten over deze manier van aanbesteden en de samenwerking die ze hebben opgezet?

Lees het op Buy Social!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •