Artikelen

Buy Social Event Den Haag @The New Farm

Yes! We blikken terug op het Buy Social event van 12 december, waar vraag en aanbod bij elkaar werden gebracht. Negen sociaal ondernemers pitchten hun aanbod aan een aantal grote bedrijven. Het doel van dit event: sociaal inkopen stimuleren.

Gepubliceerd op 18 december 2017

Sociaal ondernemers maken meer impact wanneer ze meer klanten hebben voor hun producten en diensten. Daarom nodigden de gemeente Den Haag, Duurzaam Den Haag en Social Enterprise NL een aantal grote bedrijven uit voor het Buy Social event op 12 december in The New Farm. Daar maakten ze kennis met 9 sociaal ondernemers: Brouwerij de Prael, Ctalents, De Koekfabriek, Faircasso, GroenCollect BV/Stadsgas, HaagseZwam, Return to Sender, Swink webservices en Talentcoach. Zij pitchten hun aanbod dat bedrijven – als ze bij hen inkopen - helpt om hun MVO doelstellingen te behalen op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsparticipatie, circulair of armoedebestrijding.

Samenwerking belangrijk bij creëren impact

KPN en HaagseZwam lichtten hun samenwerking toe: koffiedik uit de kantine van KPN gaat naar de Haagse Zwam, en daar krijgen ze er oesterzwammen en een goed verhaal voor terug. Ook cateraar Eurest heeft hierin een rol. Samenwerking in de keten is dus van belang bij het creëren van impact, aldus Annelies Goedbloed (HaagseZwam).

Grote ambities; klein beginnen

We sloten af met een gesprek over het ‘hoe’ van sociaal inkopen. Niels van Buren van Swink daarover: ‘De combinatie van grote ambities en klein beginnen is ideaal. Het is namelijk belangrijk om inkopen bij sociale ondernemingen gewoon te gaan doen. Van daaruit kunnen bedrijven bekijken wat er nog meer mogelijk is’.

 

Buysocial event december.jpg

Op de foto alle aanwezigen aan het eind van de rondleiding door de kassen en het aquaponics systeem van Urban Farmers.

trefwoorden:

arbeidsparticipatie armoedebestrijding buy circulair event MVO social

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •