Artikelen

Bedgeheimen van Yumeko: impact report

Slapend de wereld verbeteren, veel leuker kan het niet, zullen ze bij Yumeko wel hebben gedacht. Afgelopen week kwam hun impact report uit. We zetten hun resultaten even op een rijtje. Er werden in 2012: duizenden liters gif bespaard milj..

Gepubliceerd op 27 mei 2013

Slapend de wereld verbeteren, veel leuker kan het niet, zullen ze bij Yumeko wel hebben gedacht. Afgelopen week kwam hun impact report uit. We zetten hun resultaten even op een rijtje. Er werden in 2012:

  • duizenden liters gif bespaard
  • miljoenen liters water bespaard
  • aan honderden gezinnen eerlijk salaris betaald
  • duizenden dieren beter behandeld
Yumeko heeft deze resultaten bereikt door bij de productie van het bad- en beddengoed alleen gebruik te maken van gecertificeerd biologisch en fairtrade katoen. Biologische landbouw werkt zonder schadelijke pesticiden en gifgebruik, daardoor is het milieu alleen al in 2012 minstens 6000 liter gif gespaard gebleven. Bovendien is er geen gebruik gemaakt van genetisch gemanipuleerd zaad, die een aanslag vormen op de biodiversiteit in de landbouwgebieden.

Bij de productie werkt Yumeko nauw samen met coöperatie Chetna Organic, een coöperatie van biologische en fairtrade katoenboeren. Deze coöperatie garandeert niet alleen betere werkomstandigheden, maar zorgt bovendien voor onderwijs voor de kinderen en gezamenlijke faciliteiten. Daarnaast wordt er significant minder water gebruikt dan bij andere katoen-producties.

Door het beleid van Yumeko  worden er bovendien grote schendingen van dierenrechten voorkomen en daarmee hebben de producten bijgedragen aan een vrolijk bestaan van honderden schapen en is voorkomen dat er tienduizenden ganzen levend geplukt worden in China.
yumeko_logo_320


 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •