Artikelen

50 stemmen: Josette de Vroeg over sociaal ondernemerschap

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #2: Josette de Vroeg van social enterprise Text to Change. Sociaal onderneme.

Gepubliceerd op 17 januari 2014

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #2: Josette de Vroeg van social enterprise Text to Change.


foto josette 3Sociaal ondernemerschap: het kan wel!


Sterker nog, het is in volle gang. En over een paar jaar kan niemand er meer om heen. Want een win-win situatie voor iedereen, wie wil dat nou niet? Afhankelijk zijn van subsidie draagt niet bij aan innovatie, dat hebben we wel gezien. Winst maken daarentegen zorgt dat je wel moet presteren, niet alleen op een efficiënte manier maar ook met resultaat. Daarom zijn voor mij efficiëntie en effectiviteit termen die centraal staan binnen sociaal ondernemerschap.


Voor mij hoort bij sociaal ondernemerschap ook een totaal nieuwe visie op het sociale aspect, de mensen waar we het allemaal voor doen. Ga uit van de kracht van mensen zelf in plaats van die vermoeiende en ouderwetse slachtofferrol. Probeer mensen een tool te geven waarmee ze zichzelf kunnen helpen. Dat doen wij bij Text to Change. We werken met 35 medewerkers vanuit Amsterdam en Kampala en zetten mobiele technologie in voor het verzamelen en het verspreiden van informatie en kennis in Afrika en Zuid-Amerika. Het doel is om mensen in staat te stellen zelf betere keuzes te maken. Wij worden ingehuurd door grote NGOs, overheden en organisaties zoals de Wereldbank om hen in contact te brengen met hun doelgroep, en dat alles via mobiel.  


deel_jouw_visie2

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •