Artikelen

50 stemmen: Clara den Boer over sociaal ondernemerschap

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #10: Clara den Boer van de Gelukskoffer Sociaal Ondernemerschap een pleonasm.

Gepubliceerd op 12 maart 2014

In het 50 stemmen-project laten we jóu aan het woord over sociaal ondernemer- schap en geven we je een podium om te vertellen wat sociaal ondernemerschap voor jou betekent. #10: Clara den Boer van de Gelukskoffer


claraSociaal Ondernemerschap een pleonasme?


Een pleonasme is het expliciet vermelden en daardoor benadrukken van een eigenschap die reeds in een zelfstandig naamwoord besloten ligt. 


Sociaal- en/ of duurzaam ondernemerschap lijken in dit opzicht pleonasmes, want is het niet zo dat je als ondernemer vanzelfsprekend op een sociale en duurzame manier onderneemt? 


Is het niet zo dat elke ondernemer en elke onderneming de volgende generaties en maatschappelijke relevantie hoog in het vaandel heeft staan?


Anno 2013 is dit nog niet het geval zoals we elke dag in de kranten kunnen lezen en op het nieuws kunnen zien. Organisaties als Social Enterprise zijn noodzakelijk om Sociaal Ondernemerschap weer een pleonasme te laten worden. 


Waarbij juristen, fiscalisten, accountants en banken begrijpen dat het voor ons serieus is. 


Dat wij, sociaal ondernemers, niet enkel uit zijn op winst maken, maar dat wij met name gedreven worden door het inzetten van onze talenten voor een betere wereld. 


Gelukskoffer doet dit specifiek door kinderen in hun kracht te zetten en hopelijk zo ook de nieuwe generatie klaar te stomen voor ondernemerschap. 


Hoe mooi zou het zijn als we over 7 jaar Sociaal Ondernemerschap en Duurzaam Ondernemerschap van alle sites kunnen afhalen. 


Waarom? 


Omdat het gewoon een 'way of entrepeneurship is'. 


Lees hier meer over de Gelukskoffer


deel_jouw_visie2


 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •