Artikelen

29 september: Première tegen pesten

Theatergroep PlayBack maakt interactief, herkenbaar en actueel theater voor jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Zo brengen ze het gesprek op gang en zetten ze jongeren van alle onderwijsniveaus van het voortgezet onderwijs aan tot nad.

Gepubliceerd op 28 augustus 2014

Theatergroep PlayBack maakt interactief, herkenbaar en actueel theater voor jongeren over thema’s die voor hen belangrijk zijn. Zo brengen ze het gesprek op gang en zetten ze jongeren van alle onderwijsniveaus van het voortgezet onderwijs aan tot nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen. Niet door één op één in een klaslokaal te gaan zitten maar door hen te betrekken bij het theater. 


Kom op 29 september naar de première van LIKE ME BASIS
Na het grote succes van LIKE en LIKE ME, de theatervoorstellingen over pesten en social media gaat op maandag 29 september, LIKE ME BASIS in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. De avond is gericht ontwikkeld op ouders van kinderen in groep 6, 7 of 8 en gaat ook over de invloed van sociale media & (online) pesten. De première vindt plaats na afloop van de landelijke Week tegen het pesten. Toegang is vrij


Pesten?
Wanneer hoort je kind erbij op school? Wanneer valt hij of zij buiten de boot? Wat zijn de emotionele gevolgen van pesten voor jongeren en welke invloed heeft social media op pestgedrag? Ouders krijgen op deze avond  inzicht in de belevingswereld van jongeren en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen.


Wanneer: maandagavond 29 september
Aanvangstijd: 19.30 uur
Waar: De Kleine Komedie
Adres: Amstel 56-58, 1017 AC Amsterdam
Kaarten: GRATIS en verkrijgbaar via: mvo@upc.nl


Wat doet PlayBack?
Theatergroep PlayBack maakt via interactief en herkenbaar theater maatschappelijke thema’s bespreekbaar met jongeren (11+), hun ouders, docenten en professionals. Bij elk onderwerp ontwikkelen ze speciaal onderwijsmateriaal zodat docenten er na afloop van de voorstelling in hun lessen mee verder kunnen.  Het stuk biedt zo een opening om te praten over lastige thema's als seksualiteit, vriendschap, agressie, schulden of alcoholgebruik. Sinds deze social enterprise in 2006 is opgericht spelen ze met een professioneel gezelfschap zo'n 750 voorstellingen per jaar op middelbare scholen door het hele land. Hierdoor maakten al meer dan 140.000 jongeren kennis met deze maatschappelijke theatergroep. Naast de voorstelling LIKE ME BASIS spelen ze dit najaar nog meer voorstellingen met thema's als alhohol & drugs en agressie & conflictbeheersing. Meer info vind je op www.tgplayback.nl 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •