Artikelen

21 september: Let’s get Konnektid!

Zaterdag 21 september 2013 is het Burendag! Verschillende buurtorganisaties in Amsterdam en Rotterdam werken samen met Konnektid aan het project Let’s get Konnektid. Dit buurtfestival in Amsterdam Oost/Centrum, Amsterdam De Baarsj.

Gepubliceerd op 5 september 2013

Zaterdag 21 september 2013 is het Burendag! Verschillende buurtorganisaties in Amsterdam en Rotterdam werken samen met Konnektid aan het project Let’s get Konnektid. Dit buurtfestival in Amsterdam Oost/Centrum, Amsterdam De Baarsjes, Rotterdam Schiebroek en Rotterdam Oude Noorden zal in het teken staan van nieuwe mensen ontmoeten en vaardigheden delen, ofwel skill sharing


Iedereen heeft een talent en op deze dag krijgt iedereen de kans om zijn kennis en vaardigheden te delen met zijn buur. Altijd al willen leren buikdansen of zoek je nog steeds naar het perfecte recept voor appeltaart? Waarschijnlijk woont degene van wie je écht wat kan leren gewoon bij je om de hoek. Makkelijk, leuk en goedkoop dus! Deze moderne manier van ruilhandel zorgt er voor dat je elkaar verder helpt en tegelijk op een leuke manier je buurt leert kennen. Nieuwe skills leren is simpel en kan nu via Konnektid direct met je eigen buurman.


In samenwerking met de buurt
De dag is vrij toegankelijk voor iedereen en wordt uitgevoerd door de bewoners van de wijk zelf. Bezoekers kunnen genieten van  leuke workshops, culinaire verrassingen, muziek, kunst, buurttours, een gratis lunch en heel veel meer.


Elke buurt geeft zijn eigen invulling aan de dag. In Rotterdam Schiebroek verhuizen de buurtbewoners van zorginstelling Laurens via een bloementuin naar zomermarkt Aafje Schiehoven. In Rotterdam Oude Noorden vindt alles plaats in een voormalig Klooster waar bezoekers worden meegenomen langs de creatieve talenten uit de buurt. In Amsterdam De Baarsjes verzamelt iedereen zich op het plein voor dienstencentrum De Wending en kan daarna genieten van workshops in rijksmonument Het Sieraad verderop. Amsterdam Centrum/Oost combineert de finale van hun buurtvijfdaagse week met de talentendag voor jonge én oudere bezoekers. Zodra alle buurtcentra klaar zijn, sluit Amsterdam Roest af met The Big Exchange, een grote ruilbeurs waar talenten tegen goederen geruild kunnen worden. Een project van Konnektid en Buy Nothing New.


Konnektid
Konnektid is een sociaal netwerk waarvan je leert. Om te laten zien hoe eenvoudig en leuk dat kan zijn heeft Konnektid het project Let’s get Konnektid geïnitieerd. De website bestaat uit een simpel zoeksysteem waarmee je jouw buren makkelijk kunt vinden en ontmoeten. Op 21 september zullen de talenten uit vier buurten (offline) hun skills delen tijdens het buurtfestival. Als co-founder van ShareNL neemt Konnektid het voortouw in het bewust maken van mensen over het gemak van delen. Delen is het nieuwe  kopen. Zo ook met kennis: je hoeft niet alles te weten of te kunnen, als je maar toegang hebt tot iemand die het jou kan leren. 


Woon jij in de buurt en ben je nieuwsgierig? Ga dan voor meer specifieke informatie naar één van de onderstaande websites. So let’s get Konnektid!


Meer info over de verschillende locaties: 
Rotterdam Schiebroek: start Laurens Borgsate (Meidoornsingel 181) (Lees meer..)
Rotterdam Oude Noorden: Klooster Oude Noorden (Ruivenstraat 81) (Lees meer..)
Amsterdam Centrum/Oost: Huis van de Buurt Oostelijke Binnenstad (Kl Wittenburgerstraat 201) & Amsterdam Roest (Czaar Peterstraat 213-B) (Lees meer..)
Amsterdam De Baarsjes: De Wending (Witte de Withplein 5) & Het Sieraad (Postjesweg 1) (Lees meer..)


Info en inschrijving
Datum: 21 september 2013
Tijd: vanaf 12:00 (behalve Rotterdam Schiebroek, daar  10:00)
Website: www.konnektid.com

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •