
Evenementen
Webinar Digitale toegankelijkheid

Is jouw website wel digitaal toegankelijk? Waarschijnlijk heb je geen idee. Maar wist je dat 4,5 miljoen mensen jouw website helemaal niet kunnen gebruiken als deze niet toegankelijk is? Meld je aan als je meer wil leren over digitale toegankelijkheid en wil ontdekken of jouw website toegankelijk is voor iedereen!
Inclusieve online communicatie
Digitale toegankelijkheid betekent dat al jouw online communicatie bruikbaar is voor iedereen. Dus ook voor mensen met een functiebeperking. Dat is belangrijk, want er zijn 4,5 miljoen Nederlanders met een beperking die invloed heeft op hoe zij het internet gebruiken. Zoals mensen die slechtziend of blind zijn, of mensen die een motorische beperking hebben. Als jouw site niet goed op hen is ingericht, lopen zij snel vast.
Zij met een functiebeperking kunnen dankzij allerlei hulpmiddelen prima het internet gebruiken. Maar dan moet je website wel digitaal toegankelijk zijn. Wil je stappen zetten in het inclusief maken van je website?
Tijdens dit *leden voor leden webinar maken Kaylee Heijnis en Renate Roke van social enterprise Swink je bewust van de basics rondom digitale toegankelijkheid. Ze vertellen wat digitale toegankelijkheid is, het belang hiervan voor jouw social enterprise en hoe je hieraan kunt beginnen. Ontdek wat de valkuilen zijn, en welke stappen jij te zetten hebt om je website toegankelijk te maken. Meld je nu aan voor dit bewustwordings-webinar!
Praktische informatie
Wat: Webinar Digitale toegankelijkheid
Voor wie: Oprichters, communicatiemedewerkers, iedereen bij een social enterprise die wil weten hoe je je website digitaal toegankelijk maakt voor iedereen
Wanneer: 4 oktober, 10:00 - 11:30 uur.
Waar: Online, via Zoom.
Door wie: Niels van Buren en Renate Roke van sociale onderneming Swink
Kosten: Gratis speciaal voor leden van Social Enterprise NL.
Over Swink
Swink is een buitengewoon content- en databureau dat de kennis en kwaliteiten van mensen met autisme inzet. Swink richt zich voornamelijk op zorg- en overheidsorganisaties zoals het Erasmus MC, het Amsterdam UMC, de gemeente Amsterdam en VNG. De afgelopen jaren hebben zij zich gespecialiseerd in het helpen van organisaties met digitale toegankelijkheid.
*Leden voor leden webinar
Het ledenbestand van Social Enterprise NL bestaat uit meer dan 400 sociale ondernemingen. In dit netwerk zit ontzettend veel kennis en ervaring over verschillende onderwerpen. Deze kennis benutten we graag door het aanbieden van leden voor leden webinars/workshops. Is er een onderwerp wat van belang is voor sociale ondernemingen en waarover jij graag je kennis deelt? Stuur een mailtje naar leonie@social-enterprise.nl en wie weet staat het volgende webinar in het teken van jouw expertise.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!