Evenementen

Social meets Design @ Circl

Wil jij weten hoe design en sociaal ondernemerschap samen revolutionaire oplossingen bieden, waardoor we veilig kunnen leven met klimaatverandering? Kom dan op dinsdagavond 16 januari naar Social meets Design.

Gepubliceerd op 16 januari 2018

 

Wil jij weten hoe design en sociaal ondernemerschap samen revolutionaire oplossingen bieden, waardoor we veilig kunnen leven met klimaatverandering? Kom dan op dinsdagavond 16 januari naar “Social meets Design” georganiseerd door ABN AMRO en Social Enterprise NL bij Circl in Amsterdam.

 

Sprekers

Babette Porcelijn is ontwerper (TU Delft) en auteur van het boek ‘De verborgen impact’. Volgens haar kunnen designers een oplossing bieden voor klimaatproblematiek.

Fred Matser is begaan met de toekomst van onze planeet. Als filantroop investeert hij in vele maatschappelijke initiatieven in Nederland en daarbuiten.

Suze Gehem is industrieel ontwerper (TU Delft) en oprichter van De Groene Grachten en Stichting Rooftop Revolution. Als ondernemer kent ze de praktijk. 

 

Programma
Babette Porcelijn neemt je mee in de wereld van design, sociaal ondernemerschap en klimaatverandering. Ze laat zien dat designers het vermogen hebben om oplossingen te vinden voor onze klimaatproblematiek. Ze legt de link met de praktijk en laat zien hoe je als designer en sociaal ondernemer consumenten aan kunt spreken. 

Vervolgens gaat Porcelijn, samen met jou, in gesprek met Fred Matser en Suze Gehem. Fred Matser put uit zijn persoonlijk ervaringen als investeerder en inspireert om te ondernemen met hoofd en hart. Suze Gehem kent als ondernemer de uitdagingen uit de praktijk en laat zien hoe het óók kan.


Internationale designers
Je ontmoet de ingenieuze designers en sociaal ondernemers die de internationale Climate Action Challenge van What Design Can Do gewonnen hebben. 


Speed Dates
Social meets Design is een avond waar experts vanuit verschillende disciplines elkaar ontmoeten en inspireren. In 3 korte speed dates kom je in contact met sociaal ondernemers, internationale designers, doorgewinterde ondernemers uit het netwerk van ABN AMRO en andere experts.


Wat neem je mee naar huis?
- Je leert hoe het design van je product of dienst kan bijdragen aan een betere wereld
- Je krijgt praktische tips aangereikt om hiermee aan de slag te gaan binnen je eigen onderneming
- Je doet relevante contacten op tijdens de speed dates

 

Leden van Social Enterprise NL kunnen zich aanmelden via deze link.

 

Programma
17:00 Inloop
17:30 Welkom
17:40 Key note: Babette Porcelijn
18:00 Gastsprekers: Fred Matser en Suze Gehem
18:30 Speeddates
19:15 Borrel
20:00 Einde 

Adres
Circl
Gustav Mahlerplein 1B
1082 PP Amsterdam

 

 

trefwoorden:

circl design klimaat ondernemerschap sociaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png