Evenementen

Climate College Tour met Joris Luyendijk

Samen met Sungevity en The Student Hotel organiseert Social Enterprise NL de Climate College Tour; dé bijeenkomst waar je je kunt laten inspireren door koplopers in klimaat, ondernemerschap en duurzaamheid. Deze editie met Joris Luyendijk!.

Gepubliceerd op 24 april 2018

Als non-fictie schrijver, nieuws correspondent en talkshow host is Joris een geweldige spreker en inspirerend persoon en we zijn blij hem als gast te mogen ontvangen in de Climate College Tour! Joris is al meer dan 20 jaar journalist en weet alles van de Arabische wereld. Hij is ook bekend al onderzoeker over het financieel systeem, daarnaast heeft hij zich lange tijd gestort op de duurzaam elektrisch vervoer. 

Joris studeerde politieke wetenschappen, geschiedenis en religieuze antropologie en de Arabische wereld aan de UvA. Hij is bekend met zijn boeken over het Midden-Oosten, zoals 'Een goede man slaat zijn vrouw (1998) en Het zijn net mensen (2006). Na gewerkt te hebben als nieuws correspondent voor verschillende Nederlandse media, kwam Joris terug naar Nederland waar hij geïnteresseerd raakte in de elektrische auto. Hij schreef hierover wekelijks een blog tussen 2009 en 2010. Onlangs is Joris naar Londen verhuisd om verslag te leggen van hoe de financiële instituties het huidige economische systeem in werking houden, maar ook hoe zij de macht hebben om de wereld zoals we deze kennen in elkaar te laten storten. 

Moderator Peter Melis zal Joris Luyendijk bevragen over zijn kijk op e-mobiliteit, de impact op de olie industrie en hoe het financieel systeem is gelinkt aan klimaat verandering. En uiteraard wordt jij ook van harte uitgenodigd om al je vragen aan Joris te stellen. Kortom, zorg dat je erbij bent! Je kunt je hier aanmelden. 

Locatie: The Student Hotel, Wibautstraat 120
Tijd: van 17:00 tot 18:00 uur

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png