English

Nieuwe accelerator: Climate Action Challenge

Gepubliceerd op 22 augustus 2017.

Heeft jouw product of dienst een positieve impact op het klimaat? Helpt jouw onderneming mensen om zich weerbaar te maken tegen klimaatverandering? Doe mee aan de Climate Action Challenge van onze partner What Design Can Do (WDCD) en win een acceleratieprogramma van Social Enterprise NL voor sociale ondernemingen, designers en studenten met haalbare en schaalbare oplossingen voor klimaatverandering.

 

Klimaatverandering tegengaan

Kunnen we ons aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering? Kunnen we op een andere manier gaan leven? De opwarming van de aarde is geen toekomstmuziek meer, het gebeurt nu al. Het is dus van belang dat er innovatieve ideeën komen die ons helpen aanpassen aan de gevolgen; zoals de schaarste van voedsel waaraan we gewend zijn, watertekort door langdurige droogte en schade door overstromingen. Daarom is er de Climate Action Challenge van WDCD.   

 

De kracht van design voor klimaatverandering

De Climate Action Challenge daagt mensen uit om door middel van design thinking klimaatverandering aan te pakken. WDCD gelooft in de kracht van design als katalysator van verandering en vernieuwing en als middel voor het aansnijden van actuele maatschappelijke issues zoals klimaatverandering. Sociaal ondernemers, designers en studenten van over de hele wereld kunnen zich aanmelden voor deze internationale wedstrijd. Tijdens de Dutch Design Week van 21-29 oktober worden de genomineerde ideeën tentoongesteld. In november is de bekendmaking van de winnaars van de Climate Action Challenge. De winnaars krijgen toegang tot het speciaal door Social Enterprise NL ontwikkelde acceleratieprogramma.

 

Accelereer je impact

Social Enterprise NL gelooft in de kracht van verdiepingsprogramma's om de impact van sociaal ondernemers te vergroten. Daarom hebben we een acceleratieprogramma ontwikkeld dat de winnaars ondersteunt bij het op de markt brengen van hun prototype, product of dienst. Het acceleratieprogramma duurt vijf maanden en bestaat uit inhoudelijke en uitdagende bootcamp sessies in Amsterdam en online workshops. Ook krijgt iedere winnaar begeleiding van een mentor. Het acceleratieprogramma is onderdeel van een gedeeld prijzenpakket ter waarde van €900.000.

 

Heb je een idee?

Schrijf je vóór 24 september in voor de Climate Action Challenge. En wie weet breng jij volgend jaar jouw idee voor klimaatverandering op de markt! Meer informatie over de Challenge vind je via deze link.