English

Doe mee met de Clean Energy Challenge

Gepubliceerd op 14 november 2018.Zet jouw onderneming zich in voor hernieuwbare energie? Of draagt jouw onderneming op een andere manier bij aan de vermindering van broeikasgassen? Doe dan mee met de internationale Clean Energy Challenge van onze partner What Design Can Do (WDCD) en win toegang tot het groeiprogramma georganiseerd door Social Enterprise NL. Meld je aan voor 5 december 2018.


De challenge
Fossiele brandstoffen zijn de grootste oorzaak van klimaatverandering. Desondanks zijn ze nog steeds onze primaire bron van energie. De meeste energie wordt verbruikt in grote steden. Steden bieden dus een enorme kans voor positieve verandering. Daarom organiseren What Design Can Do en IKEA Foundation de Clean Energy Challenge in vijf steden: São Paulo, Delhi, Nairobi, Mexico Stad en Amsterdam. Deze wereldwijde wedstrijd roept ondernemers en designers op om nieuwe manieren te vinden voor de productie, distributie en het gebruik van energie. De winnaars krijgen toegang tot het speciaal door Social Enterprise NL ontwikkelde groeiprogramma.


Accelereer je impact
Het groeiprogramma is een intensief trainingstraject dat de 15 internationale winnaars van de Clean Energy Challenge ondersteunt bij het op de markt brengen en financieren van hun product of dienst. Het programma loopt van maart t/m juni 2019.

Wat krijg je:

  • Inhoudelijke en uitdagende online workshops en peer 2 peer sessies. Daarin leer je hoe je impact first kan ondernemen. Je werkt aan de onderdelen van je businessplan (zoals marketing en financiering) en schaaft je soft-skills bij (zoals pitchen en onderhandelen).
  • Kennis uitwisseling met je mede-winnaars: sociaal ondernemers en designers met dezelfde missie uit Sao Paolo, Mexico City, Delhi, Nairobi en Amsterdam.
  • Netwerk bijeenkomsten en 1 op 1 verbinding met relevante partijen die jouw onderneming verder kunnen helpen.
  • Een bootcamp week in Amsterdam.
  • Begeleiding van een persoonlijke mentor.
  • De kans om je product of dienst te presenteren tijdens de WDCD Live conferentie in Amsterdam.
  • WDCD en Ikea Foundation geven je tot €10.000 euro voor verdere ontwikkeling van je onderneming.


Aanmelden?
Op https://cleanenergychallenge.whatdesigncando.com vind je meer informatie over het groeiprogramma en kan je jouw onderneming aanmelden. Let op: aanmelden kan tot 5 December 2018. Mocht je nog vragen hebben dan kan je mailen naar maxime@social-enterprise.nl.