English

Stagiair Beleid en Onderzoek gezocht

Gepubliceerd op 9 november 2017.

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou. 

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair werk je mee aan onder andere de volgende projecten:

  • Social Enterprise Monitor: landelijk onderzoek onder sociale ondernemingen
  • Lobby richting Tweede Kamer
  • Onderzoeken en evenementen over regionale overheden en sociaal ondernemerschap.
  • Leeratelier sociaal ondernemerschap: In samenwerking met de NSOB organiseren wij de leergang speciaal voor lokale beleidsmakers over sociale ondernemingen. 
  • Social Enterprise Scriptieprijs: de landelijke prijs voor studenten die hun scriptie hebben geschreven over sociaal ondernemerschap.

Werkzaamheden variëren van het mede-organiseren van bijeenkomsten en congressen, schrijven van nieuwsberichten, monitoren van (inter)nationaal onderzoek, tot meer praktische zaken.

Daarnaast is er ruimte voor om te verdiepen op een (in overleg te bepalen) onderzoeksvraag en hierover een advies te schrijven.

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is in principe voor zes maanden, start idealiter per 8 jaunari 2018 en voor minimaal 28 uur in de week. Startdatum, termijn en aantal uur zijn open voor overleg.


Wij bieden de mogelijkheid:

-          Bij te dragen aan de opstart van nieuwe projecten

-          Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek

-          In contact te komen met veel sociale ondernemingen

-          Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team

-          Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam

-          Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

De stageplek is inmiddels vervuld, solliciteren is momenteel niet mogelijk.

trefwoorden: