English

Stagiair Beleid en Onderzoek gezocht

Gepubliceerd op 30 maart 2017.

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? En niet bang om een event te organiseren? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou. 

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair werk je mee aan de volgende projecten:

  • Landelijke congres over relatie gemeenten en social enterprises (september 2017) Van sprekers benaderen tot logistieke zaken. Bekijk hier de website van 2016.
  • Leeratelier sociaal ondernemerschap: In samenwerking met de NSOB organiseren wij de leergang speciaal voor lokale beleidsmakers over sociale ondernemingen. Jij helpt deelnemers vinden voor de komende editie.
  • Onderzoeken naar regionale overheden en sociaal ondernemerschap.
  • Social Enterprise Scriptieprijs: de landelijke prijs voor studenten die hun scriptie hebben geschreven over sociaal ondernemerschap.

Werkzaamheden variëren van het mede-organiseren van bijeenkomsten en congressen, schrijven van nieuwsberichten, monitoren van (inter)nationaal onderzoek, tot meer praktische zaken.

Daarnaast is er ruimte voor om te verdiepen op een (in overleg te bepalen) onderzoeksvraag en hierover een advies te schrijven. Denk hierbij aan:

  • Sociale ondernemingen hebben vaak te maken met verschillende beleidsafdelingen van de gemeente. Hoe kunnen deze afdelingen beter samenwerken zodat de ondernemer weet waar hij / zij aan toe is?
  • Zorgcoöperaties en energiecoöperaties zijn in opkomst. Hoe verhouden zij zich tot bestaande sociale ondernemingen? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is voor vijf maanden, start idealiter per 1 juni. In overleg is een andere startdatum en termijn mogelijk. Aantal uren per week in overleg (minimaal 28).


Wij bieden de mogelijkheid:

-          Bij te dragen aan de opstart van nieuwe projecten

-          Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek

-          In contact te komen met veel sociale ondernemingen

-          Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team

-          Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam

-          Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

Solliciteren doe je door in maximaal 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Een eigen rechtsvorm voor sociale ondernemingen is onnodig”. Stuur dit samen met je CV voor 21 april naar Stefan Panhuijsen stefan@social-enterprise.nl. Vragen? Bel naar 020-6264410.

trefwoorden:

ReageerOm spam te voorkomen zouden we graag willen dat u de volgende vraag beantwoord:
Welke van de volgende reeks is geen kleur? paars, groen, bank, blauw