English

Project Impact Meters Maken van start

Gepubliceerd op 7 november 2017.

Ontwikkeling van The Impact Manual (TIM)

Impact meten is essentieel voor de ontwikkeling van sociaal ondernemerschap, maar het doen van een goede impact meting blijkt door het gebrek aan kennis en toegankelijke methoden en tools vaak kostbaar en tijdrovend. Begin oktober zijn we daarom in samenwerking met Avance en Impact Centre Erasmus gestart met de ontwikkeling van The Impact Manual (TIM). Met als doel om de drempel te verlagen en impact meten toegankelijk en betaalbaar te maken.

 

Impact Meters Maken

De ontwikkeling van The Impact Manual start met een onderzoek naar impact metingen onder de naam ‘Impact meters maken’. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken, die hiermee reageren op de oproep van de Sociaal-Economische Raad (SER) om te investeren in gezamenlijk impactmeting. Met dit onderzoek proberen we deze behoefte naar impactmetingen te vervullen en zorgen we dat impact meten voor sociaal ondernemers toegankelijk en betaalbaar wordt.

 

The Impact Manual (TIM)

Dit doen we niet alleen! Door in gesprek te gaan met praktijkdeskundigen en partners van Social Enterprise NL, zoals Stichting DOEN, Fairphone, Instock en Bakkerscafé, onderzoeken we wat de ervaringen zijn met bestaande impact methodieken en indicatoren. Met deze kennis ontwikkelen we vervolgens The Impact Manual (TIM), waarmee ondernemers vanaf juni 2018 aan de slag kunnen om volgende stap(pen) te zetten in het meten van impact. In het onderzoek ligt de focus in eerste instantie op de maatschappelijke thema’s arbeidsparticipatie, circulaire economie, fair chain en voedselzekerheid. De ambitie bestaat om ervoor te zorgen dat TIM een landelijke basis wordt voor standaarden en methodieken.

 

Meedenken met het onderzoek?

Heb jij ook ervaring met impact meten in een van de bovengenoemde thema’s? En wil je meedenken? Laat het ons weten door een mail sturen naar elonie@social-enterprise.nl Wil je op de hoogte blijven van o.a. de ontwikkelingen van het onderzoek? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief van Social Enterprise NL.