English

Summerschool Omgaan met de gemeente

Gepubliceerd op 16 augustus 2017.

Is de gemeente voor jouw onderneming een belangrijke stakeholder? En wil je de samenwerking verbeteren? Dan is de Summerschool Omgaan met de gemeente iets voor jou! 

Bekijk het hele programma hier.

De gemeente is een potentiële klant en veel regelgeving die je bedrijfsvoering beïnvloedt loopt via de gemeente. Denk aan de Participatiewet, de WMO of maatschappelijk vastgoed. Een goede relatie met de gemeente kan de impact van je onderneming vergroten en biedt zakelijke kansen.

Toch verloopt de samenwerking nog niet optimaal. Gemeenten werken volgens een andere logica dan ondernemers. Door de gemeente beter te begrijpen, weten wat wel en niet kan en hoe je het meest effectief communiceert, voorkom je frustratie aan beide kanten. Hiermee bespaar je veel tijd, vergroot je zakelijke kansen en maak je van de gemeente een partner waarmee je impact vergroot.

Social Enterprise NL start daarom in samenwerking met het stedenetwerk G32 de Summerschool Omgaan met de gemeente. In dit programma leer je in korte tijd hoe je van de gemeente een partner maakt. Het programma bestaat uit interactieve colleges van topdocenten met relevante praktijkervaring met veel ruimte voor peer 2 peer learning. Daarnaast ga je als deelnemer aan de slag met je eigen stappenplan. Op deze manier kan je opgedane kennis gelijk in de praktijk brengen.

Wat leer je?

  • Gestructureerd analyseren waar de kansen en barrieres liggen en het ontwikkelen van een strategie.
  • Op de juiste wijze benaderen van de gemeente en effectief communiceren.
  • Verschillende beleidsafdelingen op één lijn krijgen.
  • De meerwaarde van jouw onderneming vertalen in beleidsdoelstellingen.
  • Het perspectief van een ambtenaar over samenwerking met sociale ondernemingen? Wat zijn do’s and dont’s?

Praktisch
Het programma vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op een centrale locatie in Nederland. De kosten bedragen voor leden Social Enterprise NL € 750,- euro per persoon, dit is inclusief drie lunches, een diner en borrel. Meer weten? Bekijk het hele programma of neem contact op met Stefan Panhuijsen stefan@social-enterprise.nl. Gelijk inschrijven? Vul dit formulier in. 

Het programma staat ook open voor sociale ondernemingen die niet lid zijn van Social Enterprise NL. Voor niet leden bedragen de kosten voor deelname € 995,- (ex btw).