English

Climate College Tour met Bernice Noteboom

Gepubliceerd op 8 december 2017.

climate-college-tour-mailchimp-header-bernice.png

Climate College Tour is een serie van inspirerende interviewsessies met koplopers en innovators in klimaat, sociaal ondernemerschap en duurzaamheid. Georganiseerd door SungevityThe Student Hotel en Social Enterprise NL.

Als professionele avonturier, klimaat- en wetenschapsjournalist en keynote spreker, is Bernice Noteboom bij uitstek een van de coolste vrouwen op aarde. Ze is de eerste vrouw die de Noord, Zuid en de Koude pool heeft bereikt, een van de weinigen die de Mount Everest heeft beklommen én ze heeft Groenlands ijskappen in 1 jaar op ski’s overgestoken. Met deze activiteiten vestigt Bernice de aandacht op klimaatverandering.

Bernice heeft communicatie gestudeerd aan de UvA in Amsterdam. Met een MBA op zak en een uitgestippeld carrierepad voor de boeg verliet zij in haar twintiger jaren Nederland. Ze stopte echter met haar baan, verhuisde naar het plattelandse Utah en begon een rafting bedrijf.

Sea Blind, de documentaire gemaakt door Bernice, welke ook wordt getoond deze avond, gaat over het verwoestende effect van de schepenindustrie op onze planeet. Bijvoorbeeld: zeventien van de grootste schepen stoten meer zwavel uit dan alle auto’s op de planeet.

Enver Loke, oprichter van social enterprise Chocolate makers, zal deelnemen aan de discussie. Chocolate makers vervoert hun cacaobonen met zeilboten over de wereld. Niet de makkelijkste keuze, wel de schoonste! 

Moderator Peter Melis zal Bernice Noteboom interviewen over haar pad, doelen en movitatie als ook over haar grootste uitdagingen, obstakels en natuurlijk over haar succes.

Je bent van harte welkom! 

Programma:

18:00 – Documentaire  ‘Sea Blind’ wordt getoond
19:00 – Break
19:15 – Talk: Bernice Notenboom
20:00 – Eind

Meld je aan via deze link.