Artikelen

Rapport 'Betekenisvol Brabant' gepresenteerd!

In de inventarisatie 'Betekenisvol Brabant' is in kaart gebracht wat voor ondernemers er actief zijn, waar zij tegenaan lopen en hoe de provincie deze beweging kan versterken.

Gepubliceerd op 1 februari 2018

In opdracht van de provincie Noord-Brabant heeft Social Enterprise NL een inventarisatie naar de Betekeniseconomie in Noord-Brabant gemaakt. Wat voor ondernemers zijn er actief, waar lopen zij tegenaan en hoe kan de provincie deze beweging versterken?

Het rapport is op 30 januari tijdens de Werksessie Betekenisvol Ondernemen onder veel belangstelling gepresenteerd. Lees hier de tweets van BrabantDC over het event terug.

Uit de inventarisatie:

"Uit  deze  inventarisatie  blijkt  dat  de  Betekeniseconomie  in  Noord-Brabant  bloeit.  Er  zijn  honderden  ondernemers actief die impact vooropstellen. Van lokale zorgcoöperaties tot bedrijven met miljoenen omzet  en  internationale  ambities.  De  Betekeniseconomie  overstijgt  traditionele  beleidsdomeinen  en  
sectoren.

De  potentie  van  deze  beweging  is  groot,  maar  wordt  nog  niet  ten  volle  benut.  Sociaal  ondernemers  zijn vaak klein, werken nog veel ‘onder de radar’, hebben moeite om passende financiering te vinden en vinden in de gemeente en provincie geen partner om hun impact te vergroten.

De provincie kan door een combinatie van innovatief beleid en concrete maatregelen de Betekeniseconomie versterken. Maak brede welvaart het uitgangspunt van economisch beleid zodat groei ten goede komt aan mens en milieu. En stimuleer sociaal ondernemers door maatschappelijke waarde voorop te stellen in het inkoopbeleid. In dit rapport vindt u nog vele andere aanbevelingen."

LEES HET HELE RAPPORT HIER.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •